Årets första födelsedag närmar sig

Mitt älskade lilla mellanbarns tredje födelsedag närmar sig med stormsteg. Hennes födelsedag är årets första i vår familj och den jag i regel har mest inspiration att göra något riktigt fantastiskt med. Hon känns fortfarande för liten för att bjuda in kompisar och sådär, men vi bjuder såklart in släkten på kaffe och tårta. Att förbereda barnkalas är bland det roligaste jag vet och jag går all in med bakning, dekor och kalaskläder och -frisyrer. Jag är helt slut efteråt, men så, så nöjd. 

Presenterna

Lillstrumpan har inte direkt önskat sig något inför sin födelsedag, men hon älskar Pyjamashjältarna, Frozen och Pippi Långstrump. Jag har spanat in några Pyjamashjältarna leksaker, en pippikostym och Elsa- och Annafigurer och tror att det blir dessa presenter från oss. Dessa slås givetvis in med de vackraste papper och band - det är en sådan njutning att göra vackra presenter!

Tårtan

När det kommer till tårta har jag inte helt bestämt mig än. Jag skulle ju kunna baka en ambitiös Frozentårta eller nåt, men jag är rädd att den inte blir så fin som jag tänker mig att den ska bli. Det är lättare att göra något lite mer klassiskt, men som ändå känns flickigt och lekfullt. Det finns ju oändligt med inspiration på nätet så det handlar nog mest bara om att bestämma sig för en.

Tårtan kommer givetvis att ackompanjeras av en massa andra godsaker. Mina barnkalas är alltid riktiga sockerchockar!

18 Feb 2019