Viktigt med frisk luft, för stora och små

Både barn och vuxna idag, de har en förmåga att vara alldeles för lite utomhus. Olika typer av skärmar lockar både stora och små, oavsett om det är en tv, mobilen, plattan eller tv-spel. Att sitta vid en skärm, flera timmar per dag, det är inte nyttigt för någotn.

Att komma ut i friska luften, i alla fall en stund om dagen, det är något man bör göra! Du kan aktivera dig tillsammans med dina barn på olika sätt, beroende på vad det är för årstid eller barnens ålder. Ett tips är att kolla in en naturlekplats, eller att gå till den vanliga lekplatsen. Det tycker de allra flesta barn är skoj att göra.

Det finns inget dåligt väder...

Bara dåliga kläder heter det. Även om du och dina barn känner att nej, usch vad det regnar, eller snöar, så försök i alla fall gå ut lite. Om hösten finns det ju bra regnkläder och vintertid passar det bra med overall för de små och överdragsbyxor för de större.

Alla årstider har sin egen charm, även om de flesta är allra mest ute då det är sommar. Men det finns en massa skoj att hitta på även vår, höst och vinter. 

Upptäck naturen nära där ni bor, eller lek en stund i trädgården. Om ni inte har nära till naturen eller har en egen trädgård, så brukar det ändå finnas bra grönområden nära att ta er till. 

23 Nov 2022