Hemmagjorda fiskpinnar

Det är inte alltid det lättaste att få sina barn att äta fisk, så tillvida det inte är färdiga fiskpinnar, fiskbullar eller annat. Men det går att göra fisken hemma, på godare sätt och där du vet vad det är i och barnen kommer att älska det! Jag brukar köpa hem fisk från Sydfisk och laga lite olia rätter. En som mina barn älskar det är hemmagjorda fiskpinnar. Tycker det är bättre att göra egna än att köpa de färdigfrysta. Delar med mig av ett bra recept jag brukar avända nedan.

Hemgjorda fiskpinnar med currydipp och råkostsallad

Ingredienser 4 port

Dipp

  • 1 tsk curry, rågad
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • 1 tsk smör
  • 1 st äpplen, gröna
  • svartpeppar

Fiskpinnar

  • svartpeppar, malen
  • salt
  • smör
  • 600 g torskfilé
  • 1 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • olivolja

Sallad

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger, valfri ljus
  • 300 gvitkål
  • 300 g morot
  • salt
  • svartpeppar

Tillbehör

  • 1/2 st citron
  • 800 g Potatis, 800 - 1000 gram, fast sort

Gör så här

Tillbehör: Koka potatisen i lättsaltat vatten, skala den först om du vill.

Dipp: Skölj, skala och riv äpplet. Fräs curryn med smöret hastigt några sekunder i en varm kastrull.

Ta av från plattan och blanda i det rivna äpplet. Lägg över curry- och äppelfräset i en skål och låt svalna.

Tillsätt crème fraichen och smaka av med en nypa salt och peppar. Låt stå kallt till servering.

Fiskpinnar: Ta bort ev ben från torsken. Dela upp fisken i lagom stora bitar ca 4 cm. Salta och peppra varje fiskbit.

Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll ströbröd på en flat tallrik. Vänd fiskbitarna först i ägget och sedan i ströbrödet.

Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek fiskpinnarna på medelhög värme tills dem har fått en fin gyllenbrun stekyta på båda sidor och är helt genomstekta.

Sallad: Skala och riv morötterna och skär vitkålen i strimlor. Blanda samman i en skål med olja, vinäger och en nypa salt och peppar.

Servera dina nystekta fiskpinnar med kokt potatis, currydipp, citronklyftor och råkostsallad.

19 Aug 2022