Vanlig cykelhjälm eller Hövding?

Som förälder är det fullt naturligt att sätta på barnen en cykelhjälm, men hur gör du när du själv ska cykla? Använder du en hjälm då? Det bör du göra och här berättar vi varför. Sen om du vill använda en Hövding på din Monarkcykel eller en mer traditionell hjälm, det är upp till dig. 

Detta är Hövding

Airbagcykelhjälmen Hövding 3.0 är en hjälm som inte är en hjälm så länge du inte råkat ut för en olycka. Låter det konstigt? Inte alls! På samma sätt som en airbag löser ut i din bil vid en krock så löser Hövding ut när du ramlar, blir påkörd eller krockar med din cykel. Du slipper ha en hjälm på huvudet medan du cyklar, men är skyddad ändå. En smart idé som fungerar. En enda nackdel med Hövding är priset, den kostar ganska mycket om man jämför med en hjälm i hårdplast. Bakom idé ligger två tjejer, Anna Haupt och Terese Alstin. 

Därför ska även du ha en hjälm på huvudet

Barn gör inte som vi säger, de gör som vi gör. Det är en sanning som alltid stämmer och om du cyklar på din Monark e-karin utan att ha en hjälm så kommer dina barn också att välja bort hjäm när de ska cykla. Ett annat skäl är självklart din säkerhet. De flesta som förolyckas på cykel saknar hjälm. Det är en livförsäkring som vi alla bör ha, aovsett om vi är vuxna eller barn. 

 

9 Mar 2021