Gott på Halloween

Ni har säkert redan firat Halloween eftersom helgen just är slut, men den riktiga Halloween är faktiskt idag! Jag tänker svänga ihop lite läskiga godsaker som vi i familjen kan ha att mysa med framför TV:n ikväll. Ska se om jag hittar någon lagom (barnvänlig) skräckis också som vi kan kura ihop oss framför innan läggdags. Det låter ju som en värdelös idé såhär när jag skriver om det - vem visar skräckaisar för barnen innan läggdags liksom? Får kanske fundera på det där ett varv till.

Jag har i alla fall scannat nätet efter roliga Halloweenrecept och det finns ju massor! Fastnade för "Späkmuffins med oreos och nutella" från koket.se.

Ingredienserna är som följer: 

Muffins

  • 100 g mörk choklad
  • 40 g kakao (1 dl)
  • 175 g kaffe, varmt (1,75 dl)
  • 120 g vetemjöl (2 dl)
  • 170 g strösocker (2 dl)
  • 3 g salt (0,5 tsk)
  • 3 g bikarbonat (0,5 tsk)
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 90 g vegetabilisk olja (1 dl)
  • 110 g ägg, rumstempererade (2 st)
  • 4 g vitvinsvinäger (2 tsk)

Nutellafrosting

  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 200 g osaltat smör, rumstempererat
  • 120 g florsocker (2 dl)
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 3 g salt (0,5 tsk)
  • 100 g nutella (3 msk)

Marängspöken

  • 150 g äggvita (4-5 st)
  • 220 g strösocker (2,5 dl)
  • 1 nypa salt

Dekorering

  • 7 oreokex, mixade till smulor
  • svart marsipan, svart färg eller något du kan ha som ögon

Gör såhär:

  1. Muffins
    Sätt ugnen på 170 grader. Lägg 12-1 cupcakeformar i en cupcakeplåt.
  2. Hacka chokladen och lägg i en bunke tillsammans med kakao. Koka kaffe och häll varmt kaffe över chokladen och blanda med en visp och ställ åt sidan.
  3. Blanda vetemjöl, strösocker, salt, bikarbonat och vaniljsocker i en annan bunke.
  4. Och i en tredje, större bunke, blandar du vegetabilisk olja, ägg och vitvinsvinäger och vispar lite lätt. Blanda i chokladblandningen och dem torra ingredienserna.
  5. Fyll max 3/4 av muffinsformarna och grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan du lägger på frostingen.
  6. Frosting
    Hacka chokladen och lägg i en bunke, smält försiktigt över ett vattenbad eller i mikron.
  7. Vispa rumstempererat smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt. Vispa i nutella och sist den smälta chokladen. Vispa tills du har en luftig och fin frosting.
  8. Maräng
    Lägg äggvitor, socker och salt i en skål. Sätt skålen i ett vattenbad och vispa lite lätt tills alla sockerkristaller har lösts upp. Ta bort skålen från värmen och vispa med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat.
  9. Montering
    Spritsa en rund cirkel med nutellafrosting på varje cupcake
  10. Doppa försiktigt den spritsade cupcaken i oreosmulorna så att det täcker frostingen
  11. Spritsa på marängen som spöken och sätt ditt ögon.
31 okt 2016